Chiel Bakkeren

De kwantitatieve dienst is in september 2008 opgericht door Chiel Bakkeren.

Chiel studeerde af in de Toegepaste Wiskunde aan de TU Delft (1983) bij de vakgroep Statistiek, Stochastiek en Operations Research.
Sindsdien werkte hij als analist en kwantitatief adviseur bij TNO, Shell en ABN AMRO.

Op een veelheid aan terreinen heeft Chiel’s advieswerk geleid tot het optimaliseren van bedrijfsprocessen: logistiek, marketing, produktie, finance, actuariële problemen, kredietverlening, personeelszaken, optieprijsberekening, betalingsgedrag, kredietrisico, validatie van Basel II risicomodellen, fraudedetectie, prestatiemodellen, ‘data mining’ en ‘missing data’ problemen,

Het advieswerk omvatte het gehele traject van acquisitie, probleemdefinitie, analyse & modelvorming, oplossing en implementatie tot rapportage en nazorg.

Chiel leidde in 2007-2008 een team van 7 analisten met 5 nationaliteiten, dat als taak had alle kredietrisicomodellen van ABN AMRO wereldwijd te valideren conform de Basel II richtlijnen.

Gebruikte technieken onder meer: multivariate statistiek, simulatie, Lineair/ Mixed Integer programmeren en Artificial Intelligence/Machine Learning technieken. Belangrijkste softwarepakketten: SAS, R, MATLAB en Excel.

View Chiel Bakkeren's profile on LinkedIn

Chiel is getrouwd en vader van een dochter (1992) en een zoon (1996).
In zijn vrije tijd brengt hij veel tijd door in de natuur met wandelen, fietsen, kamperen en  fotograferen. Chiel is natuurgids bij het IVN en verzorgt excursies, lezingen en cursussen voor volwassenen en kinderen.